önismeret

Te döntesz, vagy mások helyetted?

A nem döntés is döntés. Ilyenkor arról döntesz, hogy kiengeded az életed formálásának lehetőségét, a választásodat a kezedből, és átengeded azt másoknak. Ez látszólag az egyszerűbb út, mert ha nem úgy alakulnak a dolgaid, akkor könnyebb a sorsot, a körülményeket okolni, a felelősséget áthárítani.

Vajon mi történne,

– ha elkezdenél számodra fontos döntéseket meghozni?

– ha felismernéd azokat a döntési lehetőségeket, amiket eddig félelemből, kényelemből, vagy más okból halogattál?

– ha elkezdenél felelősséget vállalni mindazért, amit az életedben megtapasztalsz?

– ha olyan döntéseket hoznál, amik hozzásegítenének ahhoz az élethez, amire vágysz?

Az is egy döntés, hogy változtatni szeretnél. Változtatni valamin, ami nem boldogít, ami számodra nem megfelelő. Tűzd ki azt a célt, ami felé indulni szeretnél, amit megtapasztalni kívánsz. Ha a szándékod megvan, akkor már csak a választási lehetőségeket kell felismerni, és a döntést meghozni.

Ahogy megvan a döntés, kirajzolódik az út, az első lépés is, hiszen a cselekvés által tud megvalósulni mindaz, amit szeretnél.

Ha még félsz a nagy döntések meghozatalától, akkor kezdj el olyan dolgokban, olyan területeken dönteni, amelyek könnyebben kivitelezhetőek, és könnyebben vállalhatóak neked most, vagy akár a pozitív hatásuk is gyorsabban jelentkezik.

A lényeg, hogy ne érezd magad kiszolgáltatva a jelenlegi helyzetednek, körülményeidnek, hanem kezdd el kezedbe venni az életed alakítását.

Bárhogy is döntesz, vagy nem döntesz, annak a következményeivel számolnod kell, akkor pedig miért is ne döntenél Önmagad mellett?

Hasonló tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre itt:

https://tanc-coaching.hu/sections/hirlevel-coaching/