Rólam


Kovács Szilvia

Szeretettel köszöntelek!

Kovács Szilvia vagyok, tánctanár, jógaoktató és life coach

Eddigi életutamat két alapvető vonzódás határozta meg. Az egyik a tánc, a mozgás szeretete, a másik pedig, hogy megismerjem önmagamat, a világ működését, és az így szerzett tapasztalataimat megoszthassam másokkal.

Az első táncmeditációs élményem 2006-ban meghatározó jelentőségű volt, hogy a táncok világa felé indultam el.  Ekkor találkoztam a Szakrális körtánccal, mely egy életre szóló elhívás lett nekem. Ezt követően több módszertani és elmélyítő kurzuson vettem részt, majd én is tanítani kezdtem.

Később a körtánc mellett 2010-ben megismerkedtem a Lemanguria nevű szabad tánccal.  Ahogy önmagamon megtapasztaltam a táncok gyógyító és felszabadító erejét, úgy éreztem, hogy szeretném ezt továbbadni és minél több emberrel megismertetni.

Tánccal kapcsolatos utamon a következő állomás 2015-ben a Nia White Belt fokozatának megszerzése volt, mely újabb lehetőségeket nyitott ki a testtudatosság fejlesztése terén.

A tánc és más tudatos testmozgások is, mint például a jóga, a csikung fontos szerepet játszottak önmagam megismerésében, és kiegészítették azokat a tanulmányaimat, melyeket önismereti téren végeztem.

2016-tól így lett szerves része az életemnek a Life coaching, melynek szemléletét, gyakorlatait nap mint nap alkalmazom a saját életemben is.

2019-ben Trénerképzés keretében tovább bővítettem a tudásomat önmagamról, és a csoportvezetés, a csoportos tanulás módszereiről.

2023-ban elvégeztem a Hatha és Női jógaoktatói képzést.

Azt tapasztaltam, hogy a különböző mozgásformák, mint például a tánc, és a jóga gyakorlása segítenek abban, hogy jobban megismerjük, jobban érezzük magunkat.

Hiszem, hogy a testünk, a testi érzeteink fontos visszajelzéseket adnak önmagunkról, és ha odafigyelünk ezekre a jelzésekre, akkor általuk könnyebben elérhetjük, megőrizhetjük testi, lelki egészségünket.

Szeretettel várlak tánc- és jóga foglalkozásaimon, vagy személyes coaching beszélgetésen!

Szilvia

“Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás”
(Márai Sándor)