Rólam


Kovács Szilvia

Szeretettel köszöntelek!

Kovács Szilvia vagyok, tánctanár és life coach

Eddigi életutamat két alapvető vonzódás határozta meg. Az egyik a tánc, a mozgás szeretete, a másik pedig, hogy megismerjem önmagamat, a világ működését és az így szerzett tapasztalataimat megoszthassam másokkal.

Az első táncmeditációs élményem 2006-ban meghatározó jelentőségű volt, hogy a táncok világa felé indultam el.  Ekkor találkoztam a Szakrális körtánccal, mely egy életre szóló elhívás lett nekem. Ezt követően több módszertani és elmélyítő kurzuson vettem részt, majd én is tanítani kezdtem.

Később a körtánc mellett 2010-ben megismerkedtem a Lemanguria nevű szabad tánccal.  Ahogy önmagamon megtapasztaltam a táncok gyógyító és felszabadító erejét, úgy éreztem, hogy szeretném ezt továbbadni és minél több emberrel megismertetni.

Tánccal kapcsolatos utamon a következő állomás 2015-ben a Nia White Belt fokozatának megszerzése volt, mely újabb lehetőségeket nyitott ki a testtudatosság fejlesztése terén.

A tánc és más tudatos testmozgások is, mint például a jóga, a csikung fontos szerepet játszottak önmagam megismerésében és kiegészítették azokat a tanulmányaimat, melyeket önismereti téren végeztem.

2016-tól így lett szerves része az életemnek a Life coaching, melynek szemléletét, gyakorlatait nap mint nap alkalmazom a saját életemben is.

2019-ben Trénerképzés keretében tovább bővítettem a tudásomat önmagamról, és a csoportvezetés, a csoportos tanulás módszereiről.

Folyamatos önismereti munkával állandóan fejlesztem magam és hiszem, hogy mindig van új felfedeznivaló.

Kovács Szilvia
Tánctanár és life coach

“Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás”
(Márai Sándor)