4 elem tánca

Lélekből induló autentikus mozgás, mely elvezet önmagunkhoz, hogy megtaláljuk a saját táncunkat, felszabadult, örömteli állapotunkat.


A tánc során a 4 őselem, a Tűz, a Víz, a Föld, és a Levegő elemeket jellemző minőségek, tudatos, összehangolt felépítése jelenik meg a mozgásban.

Arisztotelész szerint minden a teremtett világban ennek a 4 elemnek valamilyen kombinációjaként nyilvánul meg.
Tudjuk, hogy a testi, lelki egész-ségünkhöz fontos, hogy teljesnek érezzük magunkat. Egyszerre tudjunk stabilan a földön állni, miközben könnyedek, rugalmasak, és energikusak vagyunk. Ha a 4 elem minőségét megéljük, akkor általuk harmóniába tudunk kerülni.


Hogyan jelenik meg mindez a táncban?
Dinamikus zenékkel, mozgással a tüzet tápláljuk magunkban, mely által nő az életenergiánk, a szenvedély bennünk. Míg bizonyos lépések, mozdulatok a földelést, a biztonság, a stabilitás megélését segítik. Amikor lágyan együtt áramlunk, ringunk a zenével, akkor a víz elemen keresztül beindítjuk az érzelmeink áramlását, kapcsolatba kerülünk az érzéseinkkel. A levegő elem könnyed, és légies mozdulatai elvarázsolnak minket, növelik a nyitottságot, az elfogadást bennünk.

A táncfoglalkozáson különböző zenék, ritmusok, mozgásos, és belső figyelmet erősítő gyakorlatok segítségével végigmegyünk az egyes elemeken, a hozzájuk kapcsolódó csakrákon. Megfigyelhetjük közben, hogy milyen a kapcsolatunk az egyes elemekkel, melyiket kell leginkább támogatni, és hogyan szükséges ezeket harmonizálni magunkban.

Ez a fajta tánc nagyobb teret enged a szabad mozgásnak, a bennünk zajló érzelmi, testi folyamatok tudatosításának. Testünk, mozgásunk nagyon sok mindent kifejez rólunk, a világgal való kapcsolatunkról, és ha megpróbáljuk megérteni ezeket az üzeneteket, akkor a megértésen, és az elfogadáson keresztül beindulhat a változás, és ezáltal egyre közelebb tudunk kerülni valódi önmagunkhoz.

Kényelmes ruhában, mezítláb, vagy csúszásmentes zokniban táncolunk helytől függően fapadlón, vagy padlószőnyegen. Folyadékot, és polifomot, vagy törölközőt érdemes hozni az óra végi relaxációhoz.

A foglalkozások bárki számára nyitottak, semmilyen táncos előképzettséget nem igényelnek.

Hiszem, hogy mindenki tud táncolni, és mindenkinek megvan a saját tánca, amit senki más nem tud úgy táncolni, ahogy ő.

Gyere, és táncold meg a saját táncodat!

Szeretettel várlak!

Következő foglalkozás időpontja:
nincs aktuális időpont

Helyszín:

Részvételi díj:

.

Jelentkezési határidő:

A táncfoglalkozáson való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a lenti jelentkezési lap kitöltésével!


4 elem tánca

Időpont: Nincs aktuális időpont

    2022. 09.01-től CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET SZOLGÁLOK KI, adószám nélküli számlát tudok kiállítani, a jelentkezéssel ezt elfogadod.

    Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadod.
    Adatvédelem és ÁSZF
    Iratkozz fel hírlevelemre, ha szeretnél értesülni az aktuális tánc- és jóga programjaimról!

    Feliratkozásoddal elfogadod, hogy levelet küldjek részedre, valamint az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.