4 elem tánca

Lélekből induló autentikus mozgás, mely elvezet önmagunkhoz, hogy megtaláljuk a saját táncunkat, felszabadult, örömteli állapotunkat.


A tánc során a 4 őselem, a Tűz, a Víz, a Föld, és a Levegő elemeket jellemző minőségek, tudatos, összehangolt felépítése jelenik meg a mozgásban.

Arisztotelész szerint minden a teremtett világban ennek a 4 elemnek valamilyen kombinációjaként nyilvánul meg.
Tudjuk, hogy a testi, lelki egész-ségünkhöz fontos, hogy teljesnek érezzük magunkat. Egyszerre tudjunk stabilan a földön állni, miközben könnyedek, rugalmasak, és energikusak vagyunk. Ha a 4 elem minőségét megéljük, akkor általuk harmóniába tudunk kerülni.


Hogyan jelenik meg mindez a táncban?
Dinamikus zenékkel, mozgással a tüzet tápláljuk magunkban, mely által nő az életenergiánk, a szenvedély bennünk. Míg bizonyos lépések, mozdulatok a földelést, a biztonság, a stabilitás megélését segítik. Amikor lágyan együtt áramlunk, ringunk a zenével, akkor a víz elemen keresztül beindítjuk az érzelmeink áramlását, kapcsolatba kerülünk az érzéseinkkel. A levegő elem könnyed, és légies mozdulatai elvarázsolnak minket, növelik a nyitottságot, az elfogadást bennünk.

A táncfoglalkozáson különböző zenék, ritmusok, mozgásos, és belső figyelmet erősítő gyakorlatok segítségével végigmegyünk az egyes elemeken, a hozzájuk kapcsolódó csakrákon. Megfigyelhetjük közben, hogy milyen a kapcsolatunk az egyes elemekkel, melyiket kell leginkább támogatni, és hogyan szükséges ezeket harmonizálni magunkban.

Ez a fajta tánc nagyobb teret enged a szabad mozgásnak, a bennünk zajló érzelmi, testi folyamatok tudatosításának. Testünk, mozgásunk nagyon sok mindent kifejez rólunk, a világgal való kapcsolatunkról, és ha megpróbáljuk megérteni ezeket az üzeneteket, akkor a megértésen, és az elfogadáson keresztül beindulhat a változás, és ezáltal egyre közelebb tudunk kerülni valódi önmagunkhoz.

Mivel ez a fajta táncfoglalkozás egy elmélyültebb figyelemmel dolgozik, ezért 4 órás workshopok keretében szervezem meg, maximum 10-12 fő részvételével.

A workshop keretében a tánc, és a mozgásos gyakorlatok kiegészülnek csoportos coachinggal, melynek során kérdésekkel segítem a jelenlevőket, hogy a mozgás közben szerzett tapasztalataik minél mélyebb szinten kerüljenek megértésre bennük, összekapcsolva a mindennnapi élet gyakorlatával, tudásával.

Azt szoktam mondani a foglalkozásokon, hogy ez az a tér, és ez az az idő, amit most önmagunknak megadhatunk, hogy valójában azok legyünk, akik vagyunk. Ezt segíti az a bizalomteljes, elfogadó légkör is, melyet együtt hozunk létre.

Kényelmes ruhában, mezítláb, vagy csúszásmentes zokniban táncolunk a fapadlón. Folyadékot, gyümölcsöt, jegyzetfüzetet, és tollat érdemes hozni a workshopra.

A foglalkozások bárki számára nyitottak, semmilyen táncos előképzettséget nem igényelnek.

Hiszem, hogy mindenki tud táncolni, és mindenkinek megvan a saját tánca, amit senki más nem tud úgy táncolni, ahogy ő.

Gyere, és táncold meg a saját táncodat!

Szeretettel várlak!

A workshop részvételi díja: 12.000,- Ft

Következő foglalkozás időpontja, helyszíne:

Jelenleg nincs aktuális időpont. Amennyiben érdeklődsz a workshop iránt, kérem jelezd felém, ezt az alábbi űrlapon.

A workshopon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a lenti jelentkezési lap kitöltésével!
Iratkozz fel hírlevelemre, ha szeretnél értesülni az aktuális táncprogramjaimról!