4 elem tánca

Lélekből induló autentikus mozgás, mely elvezet önmagunkhoz, hogy megtaláljuk a saját táncunkat, felszabadult, örömteli állapotunkat.


A tánc során a 4 őselem, a Tűz, a Víz, a Föld, és a Levegő elemeket jellemző minőségek, tudatos, összehangolt felépítése jelenik meg a mozgásban.

Arisztotelész szerint minden a teremtett világban ennek a 4 elemnek valamilyen kombinációjaként nyilvánul meg.
Tudjuk, hogy a testi, lelki egész-ségünkhöz fontos, hogy teljesnek érezzük magunkat. Egyszerre tudjunk stabilan a földön állni, miközben könnyedek, rugalmasak, és energikusak vagyunk. Ha a 4 elem minőségét megéljük, akkor általuk harmóniába tudunk kerülni.


Hogyan jelenik meg mindez a táncban?
Dinamikus zenékkel, mozgással a tüzet tápláljuk magunkban, mely által nő az életenergiánk, a szenvedély bennünk. Míg bizonyos lépések, mozdulatok a földelést, a biztonság, a stabilitás megélését segítik. Amikor lágyan együtt áramlunk, ringunk a zenével, akkor a víz elemen keresztül beindítjuk az érzelmeink áramlását, kapcsolatba kerülünk az érzéseinkkel. A levegő elem könnyed, és légies mozdulatai elvarázsolnak minket, növelik a nyitottságot, az elfogadást bennünk.

A táncfoglalkozáson különböző zenék, ritmusok, mozgásos, és belső figyelmet erősítő gyakorlatok segítségével végigmegyünk az egyes elemeken, a hozzájuk kapcsolódó csakrákon. Megfigyelhetjük közben, hogy milyen a kapcsolatunk az egyes elemekkel, melyiket kell leginkább támogatni, és hogyan szükséges ezeket harmonizálni magunkban.

Ez a fajta tánc nagyobb teret enged a szabad mozgásnak, a bennünk zajló érzelmi, testi folyamatok tudatosításának. Testünk, mozgásunk nagyon sok mindent kifejez rólunk, a világgal való kapcsolatunkról, és ha megpróbáljuk megérteni ezeket az üzeneteket, akkor a megértésen, és az elfogadáson keresztül beindulhat a változás, és ezáltal egyre közelebb tudunk kerülni valódi önmagunkhoz.

Kényelmes ruhában, mezítláb, vagy csúszásmentes zokniban táncolunk helytől függően fapadlón, vagy padlószőnyegen. Folyadékot, és polifomot, vagy törölközőt érdemes hozni az óra végi relaxációhoz.

A foglalkozások bárki számára nyitottak, semmilyen táncos előképzettséget nem igényelnek.

Hiszem, hogy mindenki tud táncolni, és mindenkinek megvan a saját tánca, amit senki más nem tud úgy táncolni, ahogy ő.

Gyere, és táncold meg a saját táncodat!

Szeretettel várlak!

Következő foglalkozás időpontja:
nincs aktuális időpont

Helyszín:

Részvételi díj:

.

Jelentkezési határidő:

A táncfoglalkozáson való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a lenti jelentkezési lap kitöltésével!


4 elem tánca

Időpont: Nincs aktuális időpont
Helyszín:

    2022. 09.01-től CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET SZOLGÁLOK KI, adószám nélküli számlát tudok kiállítani, a jelentkezéssel ezt elfogadod.
    Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadod.
    Adatvédelem és ÁSZF    Iratkozz fel hírlevelemre, ha szeretnél értesülni az aktuális táncprogramjaimról!

    Feliratkozásoddal elfogadod, hogy levelet küldjek részedre, valamint az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.