4 elem tánca

Lélekből induló autentikus mozgás, mely elvezet önmagunkhoz, hogy megtaláljuk a saját táncunkat, felszabadult, örömteli állapotunkat.


A tánc során a 4 őselem, a Tűz, a Víz, a Föld, és a Levegő elemeket jellemző minőségek, tudatos, összehangolt felépítése jelenik meg a mozgásban.

Arisztotelész szerint minden a teremtett világban ennek a 4 elemnek valamilyen kombinációjaként nyilvánul meg.
Tudjuk, hogy a testi, lelki egész-ségünkhöz fontos, hogy teljesnek érezzük magunkat. Egyszerre tudjunk stabilan a földön állni, miközben könnyedek, rugalmasak, és energikusak vagyunk. Ha a 4 elem minőségét megéljük, akkor általuk harmóniába tudunk kerülni.


Hogyan jelenik meg mindez a táncban?
Dinamikus zenékkel, mozgással a tüzet tápláljuk magunkban, mely által nő az életenergiánk, a szenvedély bennünk. Míg bizonyos lépések, mozdulatok a földelést, a biztonság, a stabilitás megélését segítik. Amikor lágyan együtt áramlunk, ringunk a zenével, akkor a víz elemen keresztül beindítjuk az érzelmeink áramlását, kapcsolatba kerülünk az érzéseinkkel. A levegő elem könnyed, és légies mozdulatai elvarázsolnak minket, növelik a nyitottságot, az elfogadást bennünk.

A táncfoglalkozáson különböző zenék, ritmusok, mozgásos, és belső figyelmet erősítő gyakorlatok segítségével végigmegyünk az egyes elemeken, a hozzájuk kapcsolódó csakrákon, figyelmünk fókuszába helyezve az adott workshop témáját. Megfigyelhetjük közben, hogy milyen a kapcsolatunk az egyes elemekkel, melyiket kell leginkább támogatni, és hogyan szükséges ezeket harmonizálni magunkban.

Ez a fajta tánc nagyobb teret enged a szabad mozgásnak, a bennünk zajló érzelmi, testi folyamatok tudatosításának. Testünk, mozgásunk nagyon sok mindent kifejez rólunk, a világgal való kapcsolatunkról, és ha megpróbáljuk megérteni ezeket az üzeneteket, akkor a megértésen, és az elfogadáson keresztül beindulhat a változás, és ezáltal egyre közelebb tudunk kerülni valódi önmagunkhoz.

Mivel ez a fajta táncfoglalkozás egy elmélyültebb figyelemmel dolgozik, ezért 4 – 5 órás workshopok keretében szervezem meg, maximum 10-12 fő részvételével.

A workshopok egy-egy téma köré épülnek fel, melynek címét, és tartalmát a következő foglalkozás időpontjánál adom meg. (Lásd az oldal alján!) A témák táncon, mozgáson keresztül történő feldolgozásához, megéléséhez a 4 Őselem energiáját hívom segítségül.

A workshop keretében a tánc, és a mozgásos gyakorlatok kiegészülnek csoportos coachinggal, melynek során kérdésekkel segítem a jelenlevőket, hogy a mozgás közben szerzett tapasztalataik minél mélyebb szinten kerüljenek megértésre bennük, összekapcsolva a mindennnapi élet gyakorlatával, tudásával.

Azt szoktam mondani a foglalkozásokon, hogy ez az a tér, és ez az az idő, amit most önmagunknak megadhatunk, hogy valójában azok legyünk, akik vagyunk. Ezt segíti az a bizalomteljes, elfogadó légkör is, melyet együtt hozunk létre.

Kényelmes ruhában, mezítláb, vagy csúszásmentes zokniban táncolunk helytől függően fapadlón, vagy padlószőnyegen. Folyadékot, jegyzetfüzetet, és tollat érdemes hozni a workshopra.

A foglalkozások bárki számára nyitottak, semmilyen táncos előképzettséget nem igényelnek.

Hiszem, hogy mindenki tud táncolni, és mindenkinek megvan a saját tánca, amit senki más nem tud úgy táncolni, ahogy ő.

Gyere, és táncold meg a saját táncodat!

Szeretettel várlak!

Következő foglalkozás időpontja:
Jelenleg nincs aktuális időpont

Ha úgy érzed, hogy szeretnél a nőiességedben megújulni, női erőidet felébreszteni, akkor szeretettel várlak erre a workshopra!

Mit tud adni neked ez a workshop?

– Dinamikus zenékkel átmozgatjuk a testünket, segítjük az érzelmi terhek, blokkok elengedését,
– Finom, lágy nőies mozdulatokkal felébresztjük a nőiességünket, érzékiségünket,
– Mozgásos gyakorlatokkal, meditációval támogatjuk az önmagunkhoz való szeretetteljes kapcsolódást, kinyílást egymás felé,
– Vezetett coaching beszélgetést nőiség témában, tapasztalatok megosztását, töltődést és sok mosolyt egy meghitt női körben
A workshopon való részvételhez semmilyen táncos előképzettség, tudás nem szükséges.


Egyszerű, könnyen követhető táncok, mozgásos gyakorlatok, és hangfürdővel egybekötött meditáció vár rád.

Olyan ruha viselése ajánlott, mely kényelmes, de egyben a nőiességedet, a ragyogásodat is kiemeli. Hozhatsz magaddal szoknyát, kendőt, bármilyen nőcis ruhát, melyben jól érzed magad.

Helyszín: Andi Home Fitness Veszprém, József A. u. 42.

Részvételi díj:

A jelentkezés visszaigazolása után 5000 Ft előleget szükséges átutalni a megadott számlaszámra, mely a jelentkezés megerősítését szolgálja, és beszámításra kerül a teljes részvételi díjba, illetve a program esetleges elmaradása esetén visszautalásra kerül. Részvétel lemondása esetén az előleg nem jár vissza.

Jelentkezési határidő:

A workshopon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a lenti jelentkezési lap kitöltésével!


4 elem tánca

Időpont:
Helyszín:

    Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadod.
    Adatvédelem és ÁSZF    Iratkozz fel hírlevelemre, ha szeretnél értesülni az aktuális táncprogramjaimról!

    Feliratkozásoddal elfogadod, hogy levelet küldjek részedre, valamint az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.