Minden rendben van

Amikor megjelenik egy vágy bennünk, hogy megéljünk valamit, lehet ez egy harmonikus párkapcsolat, munkában elért siker, anyagi bőség, egészség, és még sorolhatnánk a különféle vágyainkat, megfigyelhetjük, hogy minden ilyen vágy mögött egy érzést keresünk, azt hogy minden rendben van velünk, minden rendben van körülöttünk.

Már ahogy kimondjuk magunkban azt, hogy MINDEN RENDBEN VAN, már megjelenik egy béke, egy ellazultság, egy jóleső öröm. Ilyenkor az elme kicsit megpihen, elcsendesedik, feloldódik ebban a RENDBEN, melynek a természetes része. Olyan, mint amikor hazaérkezünk, ahol szeretet fogad minket, és végre letehetjük a hétköznapok fáradalmait, harcait, és végre megpihenhetünk. Ezt a feloldódást keressük, amikor nem kell folyamatosan a személyiségünk korlátaival szembesülnünk, amikor túlléphetünk ezeken a korlátokon, és egyszerűen csak a létezés örömét tapasztaljuk.

Ha felidézzük egy-egy vágyunk beteljesülését, akkor mindig ott van ez a megérkezés érzés, és már rég nem fontos az, hogy mi váltotta ki bennünk.

Hosszabb-rövidebb ideig benne tudunk maradni ebben az álllapotban, erőt tudunk meríteni belőle, és ezáltal sokkal lelkesebben tudjuk végezni a napi feladatainkat, rutinjainkat.

És mi van akkor, ha nem, vagy nehezebben, lassabban tapasztaljuk ezeknek a vágyaknak a beteljesülését, akkor nem vagyunk REND-ben?

Mennyire függ a belső békénk, a megelégedettségünk a vágyaink beteljesülésétől? Tényleg csak akkor érezhetjük jól magunkat, ha ezt, vagy azt elérünk, vagy úgy alakulnak a dolgaink, ahogy számunkra kedvezőek, előnyösek? Ha így gondoljuk, akkor folyamatosan a külső dolgoktól, eseményektől tesszük függővé a boldogságunkat, és egy állandó mókuskerékben pörgünk, ahol nincs megállás.

Ha szeretnél ebből az állandó végnélküli boldogságkereső hajszából kilépni, akkor meg kell tanítanod az elmédet arra, hogy a MINDEN RENDBEN VAN érzésre bármikor ráhangolódhat. 

Próbáld ki, hogy néhány mély be- és kilégzés után szép lassan kimondod, hogy “minden rendben van”, és figyeld meg, hogy milyen hatást vált ki benned. Lehet, hogy többször el kell ismételned, hogy ráérezz arra a nyugalomra, ami megjelenik ilyenkor.

Testi érzeteket is megfigyelhetsz, ahogy a légzésed lelassul, az izmaid elernyednek, és kellemes bizsergés járhat át. 

Ezt nevezhetjük meditációnak is, amikor a megszokott gondolatokat hátrahagyjuk, és hosszabb-rövidebb időre kilépünk a minket fogva tartó tudati programokból, és egy sokkal mélyebb, élettel telibb dimenzióhoz kapcsolódunk. 

Sokszor ösztönösen is használjuk ezt a pár szót, amikor hirtelen egy olyan kihívást jelentő helyzettel találkozunk, amire akkor még nem találjuk a megoldást, és egy mély sóhaj után ezekkel a szavakkal gyűjtünk erőt magunkban. A  megnyugvás által pedig be tudjuk kapcsolni az elme kreativitását, ami szintén  már egy mélyebb dimenzióhoz tartozik.

Gyakorlásképpen érdemes felidézni olyan helyzeteket, amikor kívül megélted ezt a MINDEN RENDBEN VAN állapotot, és átérezni az ahhoz kapcsolódó érzést. MInél többször éled át ezt az érzést, ez a néhány szó mantraként tud segíteni olyankor is, amikor az elme szerint a külső körülmények nem ideálisak. 

Az érzés megváltoztatásával pedig már Te uralod a helyzetet, és nem az téged. Így erősödsz meg ÖNMAGADBAN, így ébresz rá valódi ÉN-edre, mert valójában mindenben a REND-et, a Forrást keressük.

Te REND-ben vagy?