Szakrális körtánc

A körtánc egy olyan közösségi élmény, melyben az együtt táncolás örömét, az egységben való feloldódás erejét tapasztalhatjuk meg.


“Miután egy életet töltöttem a tánccal,
felismertem, hogy a tánc mozgáson keresztül
történő meditáció, belépés a csendbe,
ahol minden mozdulat imává lesz.”
(Bernhard Wosien)

Bernhard Wosien bajor balettmester, és lánya Maria-Gabriele Wosien nevéhez kapcsolódik a körtánc mozgalom világszintű elterjedése, mely szakrális körtánc néven vált ismertté.  Ők különböző népek ősi, hagyományos táncait gyűjtötték össze azzal a céllal, hogy segítsenek az embereknek visszatalálni ősi tudásukhoz a táncon keresztül. Az általuk összegyűjtött, és koreografált táncokat a skóciai Findhorn Közösségnek adták át a 70-es években, és az első körtáncoktatók onnan vitték el világszerte ezt a tudást.

Wosien szerint „A tánc mindig is az isteni misztérium megnyilvánulásának leképezése volt.”
Élni annyit jelentett, mint táncolni.

Az emberiség életének már ősidők óta szerves része volt a tánc, átszőtte mindennapjaikat, tánccal hangolódtak rá a természet ritmusaira, körforgására, és segített nekik megérteni helyüket a világban. Az ősi tánc első formája a körtánc volt, amely a világrend egységét, teljességét fejezte ki.

Ma is, amikor összeáll egy kör, a fizikai kapcsolódáson túl mélyebb szinteken történnek kapcsolódások önmagunkhoz, egymáshoz.

A körtáncban a lépések, koreográfiák egyszerűek, könnyen megtanulhatók. A hangsúly egy olyan tér megteremtésén van, ahol átélhetjük a táncok  felszabadító erejét.

A foglalkozások két részből állnak. Az első részben dinamikus, gyors táncokkal segítjük a hétköznapi gondok, terhek elengedését, és a bennünk levő öröm felszabadulását. A második részben a lassabb, meditatív táncok az elmélyülést, töltődést segítik.
Ha szeretnéd megtapasztalni a körben táncolás közösségi erejét, akkor szeretettel várlak a foglalkozásaimon!

A foglalkozások havonta szombat vagy vasárnap délután vannak Veszprémben, vagy Balatonalmádiban.

Egy-egy foglalkozás időtartama 1,5 óra.
A csoporthoz bármikor, és bármely életkorban lehet csatlakozni.

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a lenti jelentkezési lap kitöltésével!

Belső térben történő tánchoz puha talpú cserecipő, vagy csúszásmentes zokni szükséges!

Következő foglalkozás időpontja:

Jelenleg nincs aktuális időpont.

Helyszín:


Részvételi díj:

Jelentkezési határidő:

Amennyiben érdekel a körtánc, de az aktuális időpont nem megfelelő, úgy szívesen küldök tájékoztatót a következő foglalkozás időpontjáról a lenti jelentkezési lapon megadott címre. Ha szeretnél minden táncos programomról értesülni, úgy kérlek iratkozz fel a hírlevelemre!

Körtánc módszertani kurzusok (alap és haladó) indulnak folyamatosan igény szerint!

Ezeket a kurzusokat azoknak ajánlom:

 • akik szeretnének a körtáncok világában elmélyedni, megismerni a különböző népek hagyományos és modern koreografált táncait,
 • akik szeretnék ezeket a táncokat továbbadni, másoknak tanítani,
 • akik szeretnék a csoportos foglalkozásaikat tánccal színesíteni, közösséget építeni.

A módszertani kurzusok helyszíne Veszprém, vagy Budapest. A budapesti helyszínen a kurzus elindulása létszámfüggő. Ha jelentkezel, akkor kérlek jelöld meg, hogy melyik helyszínen szeretnél részt venni, azt is, ha mindkettő szóba jöhet.

Az 5 alkalmas módszertani alapkurzus időben havonta 1 vagy 2 alkalmat jelent, és hétvégi napokon kerül megtartásra.

További információt a képzésekről az alábbi linkeken találsz. Jelentkezni az ott megadott elérhetőségen, vagy a lenti űrlapon tudsz.

Amennyiben érdeklődsz a körtánc módszertani (körtáncoktatói) alapkurzus iránt, a tematikát, és az információt róla itt találod: Körtánc módszertani alapkurzus

A 2024. TAVASZI MÓDSZERTANI ALAPKURZUS IDŐPONTJAI:

Április 14. 14.00 – 17.00, Április 28. 14.00 – 17.00, Május 11. 12.15 – 15.15, Június 2. 14.00 – 17.00, Június 22. 14.00 – 17.00

A foglalkozások helyszíne: Veszprém

A körtánc módszertani alapképzés keretén belül lehetőség van az “Egyensúlyban a 4 Őselemmel” című 4 alkalmas kurzuson is részt venni, melyet azoknak ajánlom, akik nem oktatni szeretnék a táncokat, hanem saját önismereti, és táncos élményt szeretnének elsősorban szerezni. Az oktatói képzéssel ellentétben ez a kurzus nem tartalmazza a táncleírásokat, és a zenékhez való hozzáférést. Erről a kurzusról további információt itt találsz: Egyensúlyban a 4 Őselemmel – 4 alkalmas körtánckurzus

A további módszertani haladó kurzusokat itt tudod megtekinteni: Körtánc módszertani haladó kurzusok

A haladó kurzusok azoknak szólnak, akik már elvégezték az alapkurzust, vagy már rendelkeznek tapasztalattal a körtánc területén.

AKTUÁLIS! “Szerelmes tavasz” – Táncok a szerelem jegyében – KÖRTÁNCOS MÓDSZERTANI KURZUS 2024. 05. 01-jén

Résztvevők visszajelzései a módszertani kurzusokról:

“Szeretettel ajánlom mindenkinek Szilvi szakrális körtánc alapkurzusát, amin magam is részt vettem 2022 tavaszán. Lelkes, jó hangulatú foglalkozásokon, kulturálisan sokrétű, színes, átfogó és jól felkészült oktatásban volt részünk, családias, baráti légkörben.  Szilvi nagyon türelmes, kedves, megtartó és közben teret adó, nyitott, bátorító, elfogadó személyiségű oktató, jól érthetően, alaposan készített fel bennünket a körtánc oktatás fortélyaira, módszertanára és lelkiségére egyaránt. Komplex, testet-lelket megmozgató képzésben volt részünk. Köszönjük Szilvi!” (Ü.Ilona)

Számomra nemcsak táncoktatás volt, hanem mélyreható önismereti kurzus is. Rengeteget beszélgettünk a 4 elemről, hogy kinek mit jelentenek, milyen érzések, tulajdonságok tartoznak hozzájuk, és ki hogy éli meg és működteti őket. A körtánc nemcsak a fizikai testünket mozgatja meg, hanem kinyitja lelkünket, felszínre hozza érzéseinket. Utóbbiakat megfigyelve, megértve, szükség esetén átalakítva sokkal tudatosabb, nemesebb emberekké válhatunk. Szilvi tanítása magával ragadó, hangja lágy, nyugodt, de mégis benne van az erő, a tánc, az élet iránti szeretet ereje.” (S. Kinga)

“Kedves Szilvi! Köszönöm, hogy megismerhettelek! Rengeteget tanultam tőled. Hatalmas anyagot adtál át, precíz, kimunkált, gazdag tananyagot. Te és a tánc egyek vagytok. Viszem a jó híredet, és remélem, hogy találkozunk még!“ (M. Rózsa)

“Szilvinek köszönhetem, hogy megismerhettem a szakrális körtáncot az Örömünnep alkalmával. Rögtön megragadott ez a tánc, ahogy lehetőségem nyílt rá, el is végeztem nála egy tanfolyamot. Csodálom őt, amiért ilyen önzetlenül adta át a tudás-információ-tapasztalat »csomagot«, amelyet több évtizeden keresztül szerzett meg. Ezt ritkaságnak tartom. Szilvi ezzel a fajta önzetlenségével engem felemelt.” (V. Dóra)

Hosszú évek óta járok alkalmanként körtáncra, és mindig azt éreztem tánc közben, hogy megérinti a lelkemet. Sokszor felszabadító, örömteli érzéssel párosult az élmény. A módszertani kurzus elvégzése további lépéseket jelentett az önismereti utamon. A szépen felépített anyag, és Szilvi hozzáértése segített az anyagot jól átlátni, sikeresen feldolgozni. Köszönöm a lehetőséget!(A. Erika)

“Nagy élmény volt számomra a Módszertani alapkurzus, ahol öt napon keresztül nem létezett más, csak a tánc. Megtapasztalhattam napról napra, hogy a bennem élő elemek hogyan élednek fel, ahogy a föld elemű táncok cselekvésre ösztökéltek, a víz elemű táncok felkorbácsolták érzelmeimet, és mélyen eltemetett érzéseket szabadítottak fel bennem. Meglepetésként tapasztaltam, hogy a tűz elemű táncok mennyire feltöltenek, energikussá tesznek, és a levegő elemnél már sokkal nőiesebbnek is éreztem magam. Szilvivel eltöltött öt nap alatt rengeteg élmény volt bennem, boldogság, felszabadultág, öröm, közben szembe nézhettem önmagammal, nehézségeimmel, gátjaimmal, amiket a tánc segítségével könnyebben fel tudok oldani. Hálásan köszönöm ezt a kurzust Szilvinek! “ (H. Klára)

Drága Szilvi, a táncoktatói kurzus számomra igazi boldogságot, és önmegismerést jelentett. Kitartásra nevelt, és öröm lett általa az életem. ♡ Köszönöm!” (N. M. Melinda)


Szakrális körtánc

Időpont: Jelenleg nincs aktuális időpont.

  2022. 09.01-től CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET SZOLGÁLOK KI, adószám nélküli számlát tudok kiállítani, a jelentkezéssel ezt elfogadod.

  Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadod.
  Adatvédelem és ÁSZF


  Szakrális körtánc módszertani kurzus

  Időpont: 2024. május 01. 9.30-12.30 - "Szerelmes tavasz" - Körtáncos módszertani kurzus
  Helyszín: Veszprém
  Részvételi díj: 25.000 Ft
  A részvételi díj tartalmazza a jegyzetet, és a hanganyaghoz való hozzáférést. Jelentkezési határidő: április 15.

   2022. 09.01-től CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET SZOLGÁLOK KI, adószám nélküli számlát tudok kiállítani, a jelentkezéssel ezt elfogadod.

   Az oldalt Google reCAPTCHA védi, az űrlap használatával ezt elfogadod.
   Adatvédelem és ÁSZF
   Iratkozz fel hírlevelemre, ha szeretnél értesülni az aktuális tánc- és jóga programjaimról!

   Feliratkozásoddal elfogadod, hogy levelet küldjek részedre, valamint az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.