Könnyű vagy nehéz?

Döntési helyzetben vagy? Nem tudod, hogy mit válasszál? Belezavarodtál a gondolataidba?

Egy kis segítséget szeretnék most adni neked, hogy hogyan halld meg a lelked hangját, az igaz választásodat.

Először is hidd el, hogy ott van benned a válasz, a megoldás, bármilyen bonyolultnak tűnik is egy adott helyzet. Ahhoz azonban, hogy erre tisztán ráláss, először is érdemes megnyugtatnod magad, akár azzal is, hogy időt adsz magadnak, hogy világosan meglásd, megértsd, hogy mit is kíván tőled ez a helyzet.

Most egy egyszerű gyakorlatot mutatok, hogy hogyan találj vissza a középpontodba, hogyan ismerd fel a saját válaszodat, választásodat.

Keress egy nyugodt helyet, és kezdj el lélegezni mélyen ki- és be. Minden egyes kilégzéssel, lélegezd ki a benned levő feszültséget, zavaró gondolatokat, és érezd, ahogy távol kerülsz minden negatív érzéstől, gondolattól. Ahogy így lecsendesítetted a gondolataidat, figyeld meg, hogy hogyan növekszik benned a tér, a nyugalom.

Most ebben a belső figyelemben tedd fel magadnak a kérdést, és egyszerűen csak figyelj, hogy milyen válasz érkezik, és milyen érzések, testérzetek kísérik.

Ha szorongás, nehézség jelenik meg benned, a légzésed beszorul,  a mellkasod, vagy a gyomrod tájékán egy beszorítottság érezhető, vagy olyan mintha a testedre ólomsúly nehezedne, akkor biztosra veheted, hogy az a választás nem támogat téged, az nem a szívedből jön.

Ha viszont a könnyűség, a kitágulás, a kinyílás érzése jelenik meg testi szinten is, akkor tudhatod, hogy ez összhangban van az igaz vágyaddal, akaratoddal. Érezheted ilyenkor, ahogy a mellkasod megemelkedik, és oldalirányban is tágul, béke, nyugalom és öröm van benned. Ilyenkor a teljesség részeként együtt áramlasz az élettel, és ez mindig könnyű, és boldogító, míg ellenkező esetben csak küzdést, nehézséget, és szenvedést okozol magadnak. Mindannyian tapasztaltuk már mindegyiket, és láthattuk azt is, hogy ezek a választások hova vezettek. Hova vezetett az, amikor az egó vonzó előnyökkel kecsegtetett, de aztán önmagunk feladása volt a fizetség, és hova vezetett az, amikor minden félelmünk ellenére követni mertük a lelkünk hangját.

Néha észre sem vesszük, hogy mennyire az egónk irányít, de aztán ha fájdalmakba, falakba ütközünk, akkor érdemes megállni, és ismét feltenni a kérdést, hogy Mi az, ami igazán a javamat szolgálja? És ha kellő nyitottsággal, alázattal, és megengedéssel fordulunk a válasz felé, akkor az biztosan megérkezik.

Ez egy olyan út, amin lehet, hogy többször végig kell menni, mire már ismerőssé válik, mire már megbízunk benne. Ez az út végül önmagunkhoz vezet el, a saját válaszainkhoz, ahol már nincs kétség, csak a bizonyosság.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre:

Hírlevél coaching