farkasokkal futó asszonyok

Farkasokkal futó asszonyok – Könyvajánló

10 éve épp egy nagy belső változásom időszakában került a kezembe Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok című könyve, mely egyből megszólított, és éreztem, hogy fontos útitársam lesz ebben a változásban.
Már akkor is sok mindenre ráéreztem, megértettem női lelkemről a könyv segítsége által, de tudtam, hogy ennek a felfedező útnak még olyan mélységei vannak, melyhez érdemes majd újra elolvasnom.
Most vettem le ismét a polcról, mert a változás új mérföldkövéhez értem, és mint régi barátot üdvözöltem.
Ez a könyv egy beavatás a nőiség őseredetének titkaiba, és a benne levő mesék segítségével elindul egy transzformáció, melyben mi nők egyre közelebb kerülhetünk ösztönös női erőnkhöz.

Ha egy nő kapcsolatban áll ezzel az erővel, vagy ahogy a mexikói indiánok nevezik La Lobával, a Természeti asszonnyal, akkor a Nő sugárzóan eleven, csalhatatlanok a megérzései, játékosság, szenvedély, elszántság, bátorság és odaadás jellemzi az életét.

A Természeti Asszony a zsigereinkben lakozik, nem a fejünkben, és ő szólít minket, ha bármikor úgy érezzük, hogy elveszítettük a kapcsolatot önmagunkkal. Az ő hangja hív, hogy “Erre, erre.”

Visszavezet minket az ösztöneinkhez, a saját természetünkhöz, és ezáltal újra elevenek leszünk, éneklünk, táncolunk, szaladgálunk, szagolunk, érintünk, ölelünk.

Levetjük mindazt, ami gúzsba köt, és elapasztja az életenergiánkat. La Loba segítségével alámerülünk lelkünk mélységébe, megkeressük az elpusztíthatalan erőt jelképező csontjainkat, melyre a saját dalunkat énekelve felépítjük hús-vér valódi önmagunkat.

A Természeti asszonnyal való egyesülés azt jelenti, hogy

– magabiztosan és büszkén viseljük a testünket,
– felelősséget vállalunk a szavainkért, tetteinkért,
– körültekintőek, és éberek vagyunk,
– intuitív képességünkre, érzékelésünkre támaszkodunk,
– ciklusaink szerint élünk,
– megtaláljuk, hogy hova tartozunk,
– méltósággal felemelkedünk.

Ha szeretnél Te is önmagadra találni, akkor szeretettel ajánlom ezt a könyvet, és a hamarosan induló táncos önismereti kurzusomat, melyben a természeti elemekkel kapcsolódva fedezzük fel a bennünk élő erős, ösztönös, felszabadult Nőt.

Ha szeretnél a táncos programjaimról értesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre:

https://tanc-coaching.hu/sections/hirlevel-tancprogramok/

Coaching és önismereti programokról az alábbi hírlevélre történő feliratkozással tudsz értesülni:

https://tanc-coaching.hu/sections/hirlevel-coaching/