imádkozó kislány

A szíved ismeri az igazságot

Mi lenne, ha a szíveddel gondolkodnál? Ha a szívedből döntenél, ha a szíved vágyát követnéd? Vajon milyen életet élhetnél, ha kevesebbet lennél a fejedben, és többet a szívedben?

Észrevetted már, hogy mennyi monológ zajlik a fejedben a nap nagy részében?
És hogy ezeknek a monológoknak mennyi köze van ahhoz, amit a külvilágban tapasztalsz?
Gondolatok ezrei, milliói cikáznak át rajtunk az idő töredéke alatt, és sokszor nem is vagyunk tudatában ezeknek. Az ismétlődő gondolatok már könnyebben feltűnhetnek, és ha már oda is eljutottál, hogy felfedezted a kapcsolatot a gondolataid tartalma, és a fizikai tapasztalatok között, akkor már közelebb jársz önmagad megértéséhez, megismeréséhez.
Sokszor nem is értjük, hogy honnan jönnek ezek a gondolatok, de úgy érezzük, mintha egy-két gondolat mentén forognánk folyamatosan körbe-körbe, és mindig ugyanazokat tapasztalnánk. Majd ezek a tapasztalatok pedig újra megerősítik az azokat létrehozó gondolatokat. Érezted már, hogy egy mókuskerékben szaladsz, és sehogy sem jutsz ki onnan?
Minél inkább meg akarod ezt oldani, annál inkább csak görgeted tovább ugyanazokat az eseményeket, élethelyzeteket.
Állj meg egy pillanatra, és vedd észre, hogy ez sehová sem vezet. Leginkább oda nem, ahová szeretnél eljutni. És most fújd ki mélyen az eddigi erőlködés, akarás feszültségét, és helyezd át a figyelmedet a szívedre.
Az alábbi egyszerű gyakorlat segítségével lecsendesítheted az elmédet.

Hunyd le a szemed, és finoman érintsd meg a szíved területét, majd halkan mondd ki magadban, hogy itt vagyok.
Figyelj csak erre a vagyok érzésre, miközben lassan, és egyenletesen lélegzel a szíveden keresztül. Merülj bele a légzésed finom áramlásába, és engedd meg, hogy ennek a nyugalma, békéje eltöltsön teljesen. A figyelmed végig a szíveden, és a légzéseden legyen. Időzz el így egy kicsit önmagad társaságában, engedd megpihenni magad. Végre nem kell sehová eljutni, semmit sem tenni, csak lenni, lenni annak, aki vagy.
Ugye mennyire más érzés ez, mennyire felszabadító?
Ilyenkor feltehetsz magadban kérdést is, melyre választ szeretnél kapni, de az is lehet, hogy a válasz kérdés nélkül is megérkezik. Bízhatsz ebben a válaszban, mert a szíved ismeri az igazságot. Tudni fogod, hogy az igazságot hallod, mert az igazság felszabadít, és örömmel tölt el.
Az igazság hallatán megkönnyebbülést érzel, mert végre leteheted, elengedheted azokat az elgondolásaidat, elképzeléseidet, melyek csak korlátoznak, elnehezítenek.
Döntések meghozatalánál is érdemes a szívedhez fordulni, figyelni az így megjelenő érzésekre, hogy mely hoz megkönnyebbülést, kitágulást, és mely az, amely beszorít. A szíved mindig szelíden, szeretettel szól, semmit sem akar rád erőltetni, de mindig a lélek igazságát mondja.
Minél többet kapcsolódsz így magadhoz, annál inkább lazulnak a gondolati sémáid, annál inkább kinyílik a tér egy új tapasztalásra, olyanra, melyre szívből vágysz.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre itt:

https://tanc-coaching.hu/sections/hirlevel-coaching/