vízcseppek

Visszatalálni a forrásunkhoz

Az önismeret útján mindannyian találkozunk különböző technikákkal, módszerekkel, melyek abban kívánnak minket segíteni, hogy egyre inkább önmagunkra találjunk, önazonosak legyünk.
Biztos Te is elolvastál már sok önfejlesztő könyvet, elmentél különböző oldásokra, tanfolyamokra, hogy jobban megértsd a saját működésedet, hogy harmonikusabb életet tudj élni.

Vajon mennyire voltak hatásosak ezek a segítő technikák, módszerek?

Megfigyelted-e, hogy ezek hatására milyen változás történt az életedben?

Azt tapasztaltam, hogy minden módszer, technika annyira tud hatásos lenni, amennyire segít kapcsolódnod Önmagadhoz, amennyiben túl visz a fejbéli tudás szintjén.

Az igazi változáshoz, a mélyebb megértéshez először is kapcsolódnod kell Önmagaddal, a benned élő Isteni tudatossággal, vagy nevezhetjük bárhogy, de ami túl van azon a formán, amivel a hétköznapi szinten azonosítjuk magunkat. E kapcsolódás által tudsz hozzáférni a saját tudásodhoz, a saját válaszaidhoz.
Azok a módszerek, amelyek nem segítik elő ezt a kapcsolódást, nem erre helyezik a hangsúlyt, megmondják helyetted a válaszokat, csak időlegesen tudnak segíteni, és vagy egy függőség alakul ki ezektől, vagy csak az információéhségedet elégítik ki.

Emlékezetes tanulság volt nekem egy tanfolyam, ahol az erőszakmentes kommunikációról tanultunk, vagyis arról, hogy hogyan kommunikáljunk egymással szeretetteljesen. Ahogy gyakoroltuk ennek a technikáit, nemcsak magamon, de másokon is éreztem, hogyan feszülünk bele a tudás elsajátításába. A látszólag egyszerűnek tűnő feladatokat nagyon nehezen tudtuk megoldani. Később jöttem rá, hogy azért volt ez olyan nehéz, mert fejből próbáltuk ezeket megoldani, ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel eddig működtünk.
Einstein úgy fogalmazta ezt meg, hogy “Egy problémát nem lehet ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel azt létrehoztuk.”


Vagyis egy magasabb, egy más minőségű gondolkodásmódra kell váltanunk ahhoz, hogy másképp működjünk. Ez viszont a korlátozott tudású, programozott elmével nem lehetséges.

Azért is nehéz volt az a feladat, mert nem a szeretet állapotából kommunikáltunk, hanem mindenki a saját beidegződései, programjai szerint. Akkor jöttem rá, hogy nem az az elsődleges, hogy ismerd a technikát, bár az is fontos, de ennél sokkal fontosabb, hogy a szeretet hullámhosszára kerülj.


A szeretetteljes működés egy másik frekvenciához tartozik, mint az egó által vezérelt. Így ahhoz, hogy azt megéljük, kapcsolódnunk kell ehhez a minőséghez, vagyis a Szeretethez. Parodox módon azonban az nem segíti a kapcsolódást, ha ezt feladatként végezzük, csak ha a szívünk vágyából.
Az is paradoxon, hogyha ez a kapcsolódás megtörténik, akkor a valódi tudáshoz is hozzáférünk, könyvek, és egyéb tanfolyamok nélkül is. Ezzel persze nem azt szeretném mondani, hogy azok hiábavalóak, de önmagukban nem elegendőek.

Hasonlóan a meditáció is, ha arra egy technikaként tekintesz, amit gyakorolni kell, hogy valamit elérj vele, pl nyugalmat, békét, akkor bizonyos mértékben tud segíteni, de akkor még ugyanúgy a kondicionált elme hatása alatt vagy, ami szerint el kell érned valahová. Más szóval csak az egyik pótcselekvést cserélted le egy másikra, még ha az kellemesebb is.

Összességében minden tud segíteni, ami számodra jó, amiben hiszel, de a legfontosabbat nem hagyhatod ki, az Önmagadra való nyitottságot, azt a kérdést, hogy Ki vagyok én? És mielőtt még bármilyen választ is alkotnál erre fogalmi szinten, engedd meg, hogy ez a kérdés elvezessen egy mélyebb szintre, ahol a béke, és az öröm természetes módon, mindenféle szándék nélkül nyilvánul meg. Itt születnek meg azok a válaszok, és felismerések is, amelyek már a Tiedek, és ez az a forrás, amely bármikor elérhető a számodra. Ehhez a forráshoz kapcsolódva már az önsegítő technikák is sokkal hatékonyabbak tudnak lenni.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel a hírlevelemre itt:

https://tanc-coaching.hu/sections/hirlevel-coaching/