kávé

Egy csésze szeretet

Miért szeretünk annyira kávézni? Mi az oka annak, hogy ha találkozni szeretnénk valakivel, sokszor azt kérdezzük meg, hogy van kedved kávézni?

Hosszú ideig nem ittam kávét rendszeresen, és lehet, hogy ennek az egyik oka az volt, hogy inkább az ártalmas hatásairól hallottam. Ma már élvezettel megiszom, amikor megkívánom, mert szeretem az ízét, és a kávézás hangulatát is. Abban mindig van egy kis megállás, még ha csak néhány perc is, vagy esetleg több, barátokkal együtt. Ilyenkor kiszakadunk a hétköznapi rohanásból, a sok feladatból, és ha csak rövid időre is, de átadjuk magunkat a pillanatnak. Érdekes, hogy a keserű íze ellenére, mégis milyen sokan szeretik. A kínai 5 elemes konyha szerint a keserű íz a szívet, a vékonybelet erősíti. Amit magamon megfigyeltem, hogy a kávé után mintha sokkal derűsebben látnék mindent, mintha nyitottabb lennék a világra. Valahol olvastam, hogy a keserű íz egyből a szívbe száll, és talán egyből el is űzi onnan a keserűséget, mint valami homeopátiás szer. A kávézás, mint közös élmény így összehozza, megnyitja az embereket.
Mennyivel könnyebb így szívből kommunikálni! Csodálatos a testünk, ahogy a különböző érzékszervi ingerekre reagál, és csodálatos ezt megfigyelni is. Így mindannyian kikísérletezhetjük, hogy mi az, ami nekünk jó.
A legapróbb dolgokban is megtalálhatjuk, hogy mik azok, amik építenek, segítenek nekünk, csak észre kell venni a testünk, lelkünk jelzéseit. Lehet, hogy éppen egy csésze kávé formájában érkezik hozzánk?

Szólj hozzá Te is: