Tánc és coaching | Kovács Szilvivel

Kinga


Pár évvel ezelőtt találkoztam a körtánccal, ami, őszintén szólva, elsőre taszítást váltott ki bennem. A második alkalommal figyeltem magam táncolás közben, milyen érzések törnek felszínre. Bevallom, a táncok többségénél szenvedtem. Düh, harag, féltékenység, önleértékelés telítette lelkemet, de főleg az elmét, ami, az említett érzéseket felnagyítva egyre mélyebbre taszított. Majd a harmadik alkalommal kimondottan élveztem. Észre vettem, hogy a csípőm nőiesen ring, kecsesebben, könnyedebben lépek. Meglepetten konstatáltam magamban, hogy a bennem lévő durva férfi minőséget a finom, lágy, női energia háttérbe szorítja és kezdi megmutatni magát.
Pár nappal később a nappaliban egyedül táncoltam és egy csodálatos megélésben, megértésben volt részem….. láttam a női-férfi energiákat szimbiózisban működni. Láttam, ahogy teret adnak egymásnak megnyilvánulni, kibontakozni. Láttam az energiák körforgását, ahogy táplálják egymást, ahogy eggyé válnak, egységet alkotnak.
Rádöbbentem, hogy nemcsak a bennünk lévő férfi-női princípiumok harmonikus működtetéséről van szó. Ez ugyanúgy igaz a férfi – női kapcsolatokra. Ha kinyítanánk bölcsességünk kapuját megérthetnénk, hogy a folytonos huzavona helyett, a fizikai erő fitogtatása helyett, az egó által inspirált hatalmi játszma helyett a NEMES HATALOM működtetésével egyszerűbbé, könnyebbé, élvezhetőbbé tehetnénk saját életünket, pár, – és emberi kapcsolatainkat.
Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy megtanulom a körtáncot.
A szálak Szilvihez vezettek.
Mivel külföldön élek, az a kérésem volt Őfelé, hogy intenzív kurzus keretén belül adja át tudását, azaz 5 nap alatt.
Elkezdődött az oktatás.
Terítéken volt a 4 elem és táncai, minden nap 1 elem és a hozzá tartozó táncok.
Minden reggel frissen, energikusan, ragyogó szemekkel, csodálatos mosollyal, meleg szívreöleléssel, a lényéből kiáramló tiszta szeretettel várt bennünket Szilvi. A nappaliba tessékelt minket, ahol már gondosan elő volt készítve a táncparkett.
Finom, nyugodt energiákkal telített lakás, kellemes, letisztult berendezés, finom harapnivalók és italok az asztalon, a napi tananyagok mindenki számára előkészítve. Szilvi semmit nem bízott a véletlenre.
Előadásmódja magával ragadó. Hangja lágy, nyugodt, halk…. de mégis benne van az erő. A szeretet ereje. A tánc, az élet iránti szeretet ereje. Lenyűgöző.
Számomra nemcsak táncoktatás volt, hanem mélyreható önismereti kurzus is.
Rengeteget beszélgettünk a 4 elemről, hogy kinek mit jelentenek. Milyen érzések, tulajdonságok tartoznak hozzájuk. Ki hogy éli meg és működteti őket.
Megfigyeltem saját magam és társaimat, hogy milyen hatással voltak ránk az elemek táncai. Volt, akinél a tűz elem táncai ütötték ki a biztosítékot. Nálam a levegő elem táncai okoztak nem egyszerűen kezelhető indulatokat….. mígnem rájöttem és megértettem, hogy hiányzik belőlem a könnyedség, ami nemcsak a táncban, hanem a mindennapi megnyilvánulásaimban is okoztak kellemetlenséget.
Megtapasztalásaim szerint ez a körtánc lényege. Nemcsak a fizikai testünket mozgatja meg, hanem kinyitja lelkünket, megmozgatja és felszínre hozza érzéseinket. Utóbbiakat megfigyelve, megértve, szükség esetén átalakítva sokkal tudatosabb, nemesebb emberekké válhatunk.
Köszönöm Szilvi.
Áldott legyen a Fény munkája !
Szeretettel,
Kinga

Life coaching


“Hogyan legyek kiegyensúlyozottabb a mindennapokban? Mit tegyek, hogy elérjem a célomat? Hogyan tudnék harmonikus kapcsolatokat megélni?”
Benned is felmerültek már ilyen és ehhez hasonló kérdések?

Gyere és tapasztald meg Te is a life coaching jótékony hatásait,
találd meg a saját válaszaidat!

Inspirációk


Támogató kapcsolatok

Egy szép természeti vagy művészeti kép mindig inspirálólag hatott rám és azok az emberek is, akik a szépséget megalkották, vagy meglátták bennük. Ezúton is köszönöm S.D. Zeina festőművész és Dr. Tóth Alexandra lakberendező munkáit! 

A hitről

Nem tudunk mással találkozni a világunkban, mint ami bennünk van. Mindegy, hogy tudunk róla, vagy sem, csak az tud kivetülni. A többiek csak eljátsszák azt a szerepet, amit rájuk osztottunk. Ha nem vagyunk elég tudatosak, akkor másokat hibáztatunk, aztán ha felismerjük az ismétlődéseket, a fájdalmakat minden színjáték mögött, és megértjük, hogy mindezt mi teremtettük az […]

Isten tenyerén ébredni

Félelmek között lépked a magány, Elviselhetetlen hidege jár át. Ez már mindig így lesz, súgja a hang a fejemben, mely egy pillanatra sem tágít. Persze ő csak jót akar, megvédeni mindentől, Mindentől, mi élet, így rabságban tart, már időtlen idők óta Kísér utamon, mely sehova se tart, körbe-körbe járunk. Van-e kiút ebből a körforgásból? Vajon […]