Tánc és coaching | Kovács Szilvivel

Life coaching

Gyors és eredményes eszköz, amit sikeresen lehet használni a mindennapi életben annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk


“Semmit nem lehet megtanítani egy embernek. Csak segíteni abban, hogy rátaláljon önmagán belül.”
(Galileo Galilei)

A fenti idézet jól megfogalmazza a coaching lényegét, hogy mindenkiben ott van a tudás, a válasz a kérdéseire és a coaching abban tud segíteni, hogy Te magad találd meg a számodra legjobb választ, a számodra legjobb megoldást.

Hogyan tud segíteni a coaching?

Személyes beszélgetéssel, melynek során a coach kérdésekkel és technikákkal segít az ügyfelének,

 •  más perspektívákból látni a megoldandó feladatot, helyzetet,
 •  tudatosítani a helyzettel kapcsolatos lehetőségeket, nehézségeket, a saját erősségeit és gyengeségeit,
 •  fejleszteni az önismeretét, önreflexiós képességét,
 •  kihozni a legjobbat belőle egy biztonságos, támogató környezetben.

Milyen területeken tud segíteni?

 • Hogyan tovább, merre tovább? Amikor elakadtunk valamely életterületünkön, nem találjuk a célunkat, mi az, ami igazán lelkesít minket. Változások hatására, vagy belső indíttatásra szükségessé válhat céljaink újrafogalmazása, motivációink megtalálása.
 • Párkapcsolati nehézségek, szülő-kamasz kapcsolati nehézségek esetén.
 • Stresszkezelés, konfliktuskezelés. Hogyan tudjuk érdekeinket hatékonyan és erőszakmentesen érvényesíteni.
 • Pályaválasztás, pályamódosítás.
 • Kreativitás, kezdeményezőkészség fejlesztése.
 • Önismeret, önfejlesztés.
 • Életmódváltás, különböző életkori krízisek kezelése.
 • Egyensúlyteremtés a különböző életterületeink között. A munka, társas kapcsolatok és az „Énidő” megfelelő egyensúlyának megtalálása. Hatékony időgazdálkodás.

Miért éppen coaching?

 • A coaching egy gyors és eredményes eszköz, amit sikeresen lehet használni a mindennapi életben annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk.
 • Célorientált és megoldásközpontú. Alapvetően a jelen megoldandó feladataira és a jövőben megvalósuló megoldásokra koncentrál. A helyzetfeltáró beszélgetés után közös erővel keressük meg az ügyfél számára legjobb megoldást.
 • A saját válaszok megtalálása a cél és mivel ezek az ügyfélben születnek meg, ezért a motiváció és az elköteleződés is erősebb, mint más esetben.
 • Egy-egy probléma megoldása során is olyan képességeket fejleszthet az ügyfél, mely által az életének más területein is pozitív változások indulhatnak el.

Önismeret, coaching témában ajánlom figyelmedbe az Inspirációk alatt található írásaimat.

Amennyiben szeretnéd megtapasztalni a coaching jótékony hatásait, úgy szeretettel várlak a személyes life coaching beszélgetéseken!

Egyéni ülés időtartama 60-70 perc, díja 10.000 Ft.

Új lehetőség a Séta coaching!

A természetben együtt sétálunk kb. 75-90 percet, miközben átbeszéljük azokat a problémákat, elakadásokat, amelyek bármely életterületeden felmerültek. Miért tudom jó szívvel ajánlani ezt a lehetőséget?

Talán már Te is tapasztaltad, hogy amikor tele van a fejed problémákkal, akkor sokszor nehéz tisztán látni, hogy mi is lenne a legjobb megoldás. Ilyenkor már az is jó hatású, ha kimegyünk a levegőre, kicsit eltávolódunk az adott helyzettől, és szinte érezzük, hogy kitisztul a fejünk. A mozgás, a friss levegő, a napfény hatására pedig örömhormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, ami szintén segíti, hogy megváltozzon a hozzáállásunk, a nézőpontunk egy nehéz helyzettel kapcsolatban.

Hasonlóan a belső térben folytatott beszélgetéshez, itt is a coaching eszközeivel kívánok segítséget nyújtani.

Amennyiben szívesen sétálsz kint a természetben és szeretnél egy bizalmas beszélgetés által közelebb kerülni önmagadhoz, a saját válaszaidhoz, akkor szeretettel várom a megkeresésedet!

Egyéni séta coaching díja: 10.000 Ft.

Egy résztvevő írta a séta coachingról:

“Nagyon értékes és tanulságos volt a sétálós beszélgetés. Olyan felismeréseket és útmutatókat kaptam, melyek úgy érzem, valóban segítenek a hétköznapokban! Köszönöm a türelmedet, figyelmedet, és a rámhangolódásodat.  Az ilyen segítség nagyon komoly és hasznos tud lenni az életben. Hálásan köszönöm még egyszer! ” (Szandra)

Ajánlom az ehhez kapcsolódó írásomat is Sétáló meditáció címen, mely itt olvasható: http://tanc-coaching.hu/inspiraciok/setameditacio/

 

 

Ingyenes személyes vagy telefonos konzultációs lehetőség (15-20 perc) a coachingról!

 

Ha kérdésed van, írj nyugodtan, vagy jelentkezz az első coaching ülésre!